The Pillars Of The Earth (2010)http://www.imdb.com/title/tt1453159/

The Pillars Of The Earth är tv-kanalen Starz nya egenproducerade serie. Serien hade premiär den 23:e juli och är en miniserie i åtta delar, men enligt rykten så förhandlas det redan om en säsong två. En del kända skådespelare som figurerar i The Pillars Of The Earth är Ian McShane (Deadwood), Rufus Sewell (The Holiday) och Donald Sutherland (Dirty Sexy Money). Den är baserad på författaren Ken Follets roman med samma namn.


Serien är inspelad i Ungern och regissör är Sergio Mimica-Gezzan som tidigare regisserat bland annat delar av Heroes, Battelstar Galactica och Prison Break.


The Pillars Of The Earth
utspelar sig under 1100-talets grymma tid med hungersnöd, religiös fanatism, häxor och inbördes krig och skådeplatsen för detta är England. De personer som serien kretsar kring är Prior Phillips och hans munkar samt Tom the Bulider och hans familj som tillsammans skall återuppbygga Prior Phillips katedral som brunnit ner.

Svek och politik (1100-tals politik) blandas med våldsamma strider och kärlek i denna episka serie som är svår att stänga av och slita sig ifrån.


Jag vet inte om serien kommer att visas i svensk tv, men den går att hyra via http://www.Lovefilm.se eller ses gratis via http://www.Starz.com


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0