Vampires Suck (2010)

http://www.imdb.com/title/tt1666186/

Precis som denna film.

Nä, allvarligt om man är ett stort fan av Twilight-filmerna (2008, 2009, 2010) så kanske man kan fnissa lite åt några "skämt" men annars så räcker det nog med at se trailern eftersom punchlinen i alla "skämt" visas i den, så det är ganska långt mellan "skämten".

Det enda plus som filmen förtjänar är för att de har lyckats hitta en tjej som är väldigt lik Kristen Stewart.

Betyg:


Tv-serie till film

Satt här om dagen och tittade på A-team (2010), filmen inte tv-serien, och började fundera på fenomenet tv-serier som görs om till filmer. De senaste som jag kan komma på just nu är just A-team och Sex and the city (2008, 2010) som blivit omvandlade till bioformat.


Om man valde att även inkludera filmer som inte gått upp på bio så skulle listan bli ännu längre. Då skulle nämligen Family Guys Stewie Griffin: The untold story (2005) som exempel. Vi skulle även kunna inkludera X-men-filmerna (2000, 2003, 2006, 2009) samt resten av alla Marvel-filmer då dessa alltid baserats på serietidningar som även visats som animerade serier i Tv. Simpsons: The movie (2007) är ett annat exempel på tv-serie som omvandlats till film men jag vill inte addera animerade filmer till denna lista.


Det jag talar om är alltså filmer baserade på tv-serier som sedan gått upp på bio. Vi minns väl alla den förskräckliga film som Sverige har att tillföra till denna genre, Reine och Mimmi i fjällen (1997), som förpestade våra biografer under en kortare tid och baserades på Tv4:s långkörare Tre Kronor (1994-1999).


En annan film, eller rättare sagt tre andra filmer, som är baserad på en tv-serie är The Naked Gun trilogin (1988, 1991, 1994) som är baserad på tv-serien Police Squad (1982).


Nu har jag alltså några frågor.


Kan ni komma på fler tv-serier som enligt min kategorisering blivit producerade för bio?


Vilken tv-serie skulle ni vilja se producerad för bio?


Skulle ni välja Greys Anatomy eller kanske Desperate Housewives eller nått annat kanske?


Och varför skulle ni vilja se just denna serie på vita duken?


Jag vet inte varför...

...men trailern ser alltid lite halvkul ut och det är väl därför jag ser filmerna. Så vi får se vad jag tycker om denna...




Vampires Suck (2010) sverigepremiär 18/8-10.

http://www.imdb.com/title/tt1666186/

The A-Team (2010)



http://www.imdb.com/title/tt0429493/


En riktig actionfilm med komiska inslag. Det är väl den bästa beskrivningen av denna filmversion av den klassiska tv-serien A-Team (1983-1987). Man har lyckats bra med castingen och samtliga skådespelare gör ett bra jobb med ett ganska enkelt manus som bygger på mycket explosioner och vapen. Häftiga actionscener värvas med enkel dialog och en liten kärlekshistoria. Man får veta hur A-Team bildades och man lämnar en öppning för en del 2. Det är underhållning i ca 2 timmar men inget man lämnar biografen och känner att man behöver se en fortsättning på och det är ingen film man minns handlingen i om en vecka, men det är actionspäckad underhållning för stunden och det var troligvis detta som var målet med filmen. Bra jobbat!


Betyg:


Beck – Levande Begravd (2010)



http://www.imdb.com/title/tt1373498/


Beck
goes skräck…light.


Beck – Levande begravd
eller Beck nr 26 handlar om en galning som av någon anledning väljer att begrava sina offer levande i vältillverkade kistor och sen dör de i kistan när luften tar slut, brottslingar i dessa filmer är ofta kreativa även om de inte alltid är så originella.


Regissören Harald Hamrell har till denna film valt att satsa på chockeffekter och skräckfilmsliknande tilltag för att skrämma och få publiken att engagera sig. Jag anser inte att de fungerar riktigt men det är ett kul tilltag till en annars icke trovärdig historia. Det känns lite som man med sista Beckfilmen vill göra en svensk Seven (1995) eller något liknande men man lyckas inte riktigt. Persbrandt är bra på att vara förbannad och lite lagom cool mot Nathanaelsson karaktär som i denna film får ett betydligt större utrymme än i tidigare filmer och jag fruktar nästan för spinn-off filmer om Oskar Bergman, det får vi hålla tummarna för att det inte händer.


Men filmen är underhållande och även om jag har rackat ner lite på den så tycker jag att det är en av de bättre Beckfilmerna och en värdig avslutning (?) för dessa filmer.

Betyg:


Spartacus: Gods of the arena



Som jag skrivit tidigare så får Spartacus: Blood and sand en prequel.

Här kommer mer info:
 
Äntligen har en svensk kanal köpt in serien "Spartacus: Blood and sand" och det är Tv6 som kommer att visa serien. Men trots att serien inte haft premiär i Sverige så är vi många som ivrigt väntar på säsong 2.

Säsong 2 har varit hotad då Andy Whitfield som spelar Spartacus fått diagnosen Non-Hodgkins lymfom ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Non-Hodgkins_lymfom ), men nu visar det sig att Whitfield har svarat väl på behandlingen och Tv-bolaget Starz kan nu bekräfta att Whitfeild kommer att vara med i två avsnitt av sex i den prequelserie som kommer att heta "Spartacus: Gods of the arena". Denna serie har premiär i USA i januari 2011 och tar alltså död på ryktena att man tänkte re-casta rollen som Spartacus.

"Spartacus: Gods of the arena" kommer att fokusera på hur Batiatus blev den han här, och vi kommer att möta fler av de karaktärer som även figurerar i "Blood and sand".

"Spartacus: Blood and sand" kommer att fortsätta när Whitfeild är tillräckligt återställd bekräftar Starz men undertiden får vi alltså nöja oss med "Spartacus: Gods of the arena"

Persons Unknown (2010)



http://www.imdb.com/title/tt1333050/


Efter att ha sett de första fem avsnitten av denna serie så vill jag inte påstå att jag direkt sitter som klistrad och sträck-ser den.


Serien började bra i de inledande tre avsnitten och även om det känns som om det händer saker hela tiden så får jag ändå en känsla av att jag har sett det förut. Persons Unknown känns som en blandning av Lost (2004-2010) och den första Saw-filmen (2004). Känslan man får är lite krypande och påminner om Saw, om man frånser skräckmomenten i Saw och bara tittar till scenografi och ljussättning. Storyn känns lite som Lost med olika personer på ett ställe där ingen vet var de är och de kan inte ta sig därifrån. Historien känns inte direkt trovärdig och vissa saker som man gärna hade vetat mindre av listade man ut ganska fort och fick det senare bekräftat (utan att säga för mycket).


Serien är däremot välproducerad och faktiskt ganska spännande och vissa karaktärer är väldigt intressanta som till exempel Alan Rucks karaktär Charlie Morse. Det är dessutom kul att se Alan Ruck i denna roll då man är van att se honom i mer komiska sammanhang. Alan Ruck spelade rollen som Stuart Bondek i sit-comen Spin City (1996-2002). Jag tycker att de har lyckats bra med castingen i serien och skådespelarna är mycket bra. Jag kommer att fortsätta se serien och vill rekommendera de som gillar denna typ av serier att ge den en chans.

Betyg:


Family guys Star Wars filmer får tredje del:

Seth MacFarlane bekräftar att den tredje delen av Family Guys Star Wars saga kommer att släppas på DVD i början av 2011. Family Guy: It´s a trap heter den och utspelar sig i miljöerna och storyn från Return of the Jedi (1983).


 

(tyvärr hittade jag inga bilder som var lika stora...)


Spartacus: Blood and sand får prequel

 

Detta är en teaser till nya Spartacus: Gods of the arena som har premiär i januari 2011 i USA.


Död Snö (2009)



http://www.imdb.com/title/tt1278340/

Död Snö är en norsk producerad skräckfilm som handlar om ett gäng unga männsikor som åker upp till en stuga ute i de norska fjällen där snön senare kommer att färgas röd... av deras blod. Det de inte vet, men sedan får berättade för sig av en äldre herre, är att en nazistisk pluton från andra världskriget vandrar runt i bergen och söker hämd. En armé av nazistzombier.


Filmen innehåller de klassiska greppen från den äldre skolans skräckfilmer (The Texas Chainsaw Massacre (1973), A Nightmare On Elm Street (1984) och Friday The 13:th (1980) ) och använder sig av mycket blod. Personligen tycker jag att denna typ av film kan vara både rolig och underhållande på olika sätt om den är välgjord och det är Död Snö. Regissören Tommy Wirkola och manusförfattaren Stig Frode Henriksen kan sin genre!


Denna film är underbar för en skräckfilmsälskare som jag!


Betyg:

 


The 41-Year-Old Virgin... (2010)

 

http://www.imdb.com/title/tt1498870/

Den här filmen gick direkt till DVD i USA, och jag kan förstå varför...

Jag måste säga att detta var en av de sämsta filmer jag någonsin sett, och tro mig, jag har sett mycket dålig film.
Filmen är en komedi som driver med komedier (!?), problemet är bara att detta inte är roligt. Andra filmer av denna typ är ju t.ex. Scary Movie 1-4 och Disaster Movie och problemet med dessa filmer enligt min mening är att ungefär 95 % av dessa filmer inte är roliga, men den här, med den extremt långa titeln, var Extremt dålig.

Vad är det då som är så dåligt? Jo, nästan alla skämt handlar om sex. Jag säger inte att det inte är roligt att skämta om sex men när det är det enda man gör i ca 90 minuter så blir det ganska tjatigt, framförallt när skämten inte ens är roliga utan bara känns som en anledning till att få visa ett par bröst eller säga något snuskigt. Att en av karaktärerna kallar sig för McAnalovin är inte speciellt kul, att Sarah Marshall blir jättefet när hon blir gravid är inte heller speciellt kul och pensionärer som har sex har det skämtats om massor. Det är varken kul eller nyskapande.

Så, se den på egen risk, om den ens släpps på den svenska DVD-marknaden... Let´s hope not.


Betyg:





Se istället:

The 40 year old virgin (2005)

Knocked up
(2007)

Forgetting Sarah Marshall
(2008)

Superbad
(2007)


RSS 2.0