Top 5 Disneyklassiker:

1: Den Lilla Sjöjungfrun (1989)

2: Aristocats (1970)

3: Lejonkungen (1994)

4: Peter Pan (1953)

5: Oliver & Gänget (1988)


...Enligt mig

 


Sex And The City 2 (2010)
http://www.imdb.com/title/tt1261945/

Jag ska vara helt ärlig. Jag har sett alla avsnitt av serien, jag har sett den första filmen en och en halv gång (somnade efter 45 minuter första gången jag såg den) och jag har nu sett denna film. Jag vill dock tillägga att jag inte är ett s.k. hardcore-fan. Jag tycker att serien var väldigt bra, jag tycker att första filmen var låååååååååång och nu kommer mina tankar om del 2.

Då de som funderar på att se eller redan sett denna film antagligen redan vet vilka karaktärerna är osv, så jag går direkt på filmen.

Eftersom jag läst vad folk skrivit om denna film innan jag såg den så var mina förväntningar inte speciellt höga på denna, och därför blev jag nog positivt överraskad. Filmens grundstory är ganska bra (lite tunn) men där tar det stopp. Filmen är förutsägbar, man listar lätt ut vad som kommer att hända i nästa scen. Att Anthony och Stanford gifter sig känns bara fel, då de hatat varandra serien och första filmen igenom. Och alla dessa klädbyten och slowmotion-gång genom öken känns för mycket som uppvisning av mode. Och detta sammantaget tar ner betyget för filmen, dessutom är den låååååååång...

Jag hade faktiskt hellre sett att man satsat budgeten på att göra en riktigt bra säsong till istället för två långfilmer och jag hoppas faktiskt att det inte kommer fler.

Betyg:

Date Night (2010)http://www.imdb.com/title/tt1279935/

Vad får du om du korsar en 80-tals komedi (Adventures in Babysitting, 1987) och en spring-från-fiende-genom-stor-stad-film (Enemy of the state, 1998) ? Jo, du får Date Night (2010)!

Date Night handlar om Phil (Carell) och Karen Foster (Fey) som genom en serie händelser hamnar i trubbel. Filmen är faktiskt ganska rolig och Carell och Fey är stora komiker som fungerar väldigt bra i sitt samspel som det gifta paret, personligen gillar jag scenerna på olika restauranger där de talar om för varandra vad de andra date-ande paren talar om. Det är alltid kul när andra kända skådespelare dyker upp i mindre roller (Ray Liotta och Mila Kunis tex) eftersom ders roller hade kunnat spelas av vem som helst. Dessutom har filmen perfekt komedilängd, 1h 22m, enligt min mening ska inte en komedi vara längre än 1h 30m-1h 40m, då storyn oftast inte håller för mer än så. På tal om storyn, så tycker jag att jag sammanfattade den ganska bra i inledningen så jag tänker inte gå in djupare på den. Filmen är sevärd, det är inte en banbrytande komedi, men den är heller inte dålig.

Betyg:


Persons Unknown (2010-)

Detta blir nästa TV-serie som jag kommer att börja titta på och återkommer med lite tankar om vid ett senare tillfälle...
Mystery/Sci-Fi från 2010 med bl.a. Jason Wiles, Daisy Betts, Chadwick Boseman, Lola Glaudini, Tina Holmes m.fl.


En grupp människor vaknar upp i en ökenstad utan något minne
av hur de hamnade där. Snart inser de att de inte kan fly därifrån.
Övervakade av säkerhetskameror, hindras varje försök till att
lämna staden av mystiska krafter. Den enda källan till information
är en fjärrstyrd TV, och när misstankar börjar väckas, testas alla
förbindelser, speciellt när nya gäster börjar att anlända


The War At Home (2005-2007)

 


http://www.imdb.com/title/tt0460692/
The War At Home
utspelar sig hemma hos Familjen Gold som består av pappa Dave, mamma Vicky och tonårsbarnen Hillary, Larry och Mike.


Den största behållningen i denna sit-com är mellansonen Larry (Kyle Sullivan) som är helt hysterisk och väldigt rolig. Denna serie bygger mycket på skämt om pappans oro för att dotter ska ha sex, att sonen (Larry) är gay eller andra saker som kan oroa en far med tonårsbarn. Serien är ganska ojämn men för att fördriva 22 minuter av sitt liv och få sig några skratt så duger den helt klart. 


Serien blev nedlagd efter två säsonger. 


Betyg:

Nästa film att se:
Splice (2009)

Sommaren lider mot sitt slut...


För oss som väntar på att tv-serie säsongerna i USA ska dra igång så kan jag meddela att:


The Big Bang Theory s.4 börjar sändas i September.


The Amazing Race s.17 börjar sändas i September.


Family Guy s.9 börjar sändas den 26:e September.


Och Spartacus: Blood And Sand s.2 väntar vi fortfarande på en statusuppdatering på…


Dax att sätta igång igen, slut på semestern!


RSS 2.0