District 9 (2009)http://www.imdb.com/title/tt1136608/

 

Denna Peter Jackson-producerade film nominerades till 4 Oscars.


(Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published, Best Motion Picture of the Year, Best Achievement in Visual Effects, Best Achievement in Editing.)


Filmen handlar om rymdvarelser som kommit till jorden och landat i Johannesburg. Rymdvarelserna, som kom att kallas för ”The Prawns”, placerades då i temporära flyktingläger. Nu 28 år senare har dessa flyktingläger förvandlats till ett getto styrt av militärbaserat företag med befogenheter från regeringen, denna zon kallas för District 9 .

 

Filmen är bra och kommer med ett bra budskap om hur vi människor behandlar främmande saker. Dessa främmande saker kan vara rymdvarelser, men det kan även vara hur vi behandlar varandra. Jag förstår att den nominerades för Oscar för effekterna, då de är väldigt bra genomförda och när mänskliga aktörer agerar mot ”prawns” så ser det väldigt verkligt ut. Det är även ett välskrivet manus och då filmen börjar i en form av dokumentär så är det bra att de skådespelarna som agerar i filmen inte är speciellt kända. Sharlto Copley kommer vi få möjligheten att se mer av då han spelar Murdoch i den nya A-Team (2010) som släpps den 11:e juni i Sverige.


Betyg:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0