Oz (1997-2003)
http://www.imdb.com/title/tt0118421/

 

Oz är en serie som utspelar sig på Oswald Maximum Security Correctional Facility: Level Four. Denna enhet går även under namnet Emerald City. Enheten drivs av Tim Macmanus som har stora problem med att hålla Emerlad City fritt från både knark och våld. De finns gott om motsättningar inom Emerald City och många kriminella grupperingar som t.ex. Arierna, Muslimerna, Lations, Italiernarna och de Homosexuella. Det finns även de som står utanför grupperingarna som t.ex. bröderna O´Reily och Tobias Beecher. Serien kretsar kring de motsättningar mellan de olika grupperingarna samt de som arbetar på Oz.

 

Jag anser att denna serie är välgjord med bra skådespelare. Den engagerar samtidigt som den kan vara både läskig och otäck stundtals. Det förekommer en hel del gravt våldsamma scener och det är ingen serie som man ska se om man har svårt att se våldshandlingar, men trots detta så är det en fantastiskt bra serie med många oförglömliga karaktärer och intriger som gör att man bara måste se vad som händer i nästa avsnitt.


Betyg:Oz har sänts i omgångar i Sverige på ZTV och TV6 och kanske vore det dags för en reprisering(?). Om man inte kan vänta på repriser så kan man köpa de 6 säsongerna på http://cdon.se/search?category=1&q=Oz eller på annan valfri affär som säljer dvds.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0