Spartacus: Blood and sand (2010)
http://www.imdb.com/title/tt1442449/


Denna Sam Raimi-producerade Tv-serie om Spartacus är en serie för de som verkligen gillar Blod och Nakenhet. Tv-serien har chockat tittarna i USA och jag har sett första säsongen och är imponerad över att man trots allt detta blod och nakenhet lyckas hålla historien intressant och underhållande. Man kan lätt göra jämförelser med filmer som 300 (2006) och Tv-serien Rome (2005).


Vad handlar serien om?


Jo, Spartacus tas tillfånga av romerska soldater efter att han inte lytt order och trotsat den romerska legaten. Spartacus och hans fru Sura separeras och Spartacus döms till döden, Sura säljs som slav. Meningen är att Spartacus skall avrättas genom att bli dödad som underhållning vid gladiatorspelen i Capua. Menefter att han överlevt sin egen avrättning köps Spartacus av gladiatorskoleägaren Batiatus och tränas för att bli gladiator mot sin vilja.

Betyg:
Serie är både våldsam och spännande och själv väntar jag på säsong 2, tyvärr vet vi i dagsläget inte hur det blir med säsong 2 då huvudrollsinnehavren Andy Whitfield diagnosticerats med cancer och skall börja genomgå behandling.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0